Профіль
Мої замовлення
Обране
Мій профіль
Увійти / Зареєструватися

типы фигур укр-2.png

типы фигур-26 укр.png

Сучасний світ моди пропонує багате розмаїття моделей, що відрізняються за кроєм і довжиною. Але так важливо знайти те, що підійде саме тобі: візуально приховає недоліки фігури або «проблемні місця», вигідно підкреслить достоїнства і індивідуальність, створить гармонійний силует фігури, при цьому буде красивим, стильним і зручним. 

Здається, що з'єднати в одному образі жіночність, моду і зручність - це «вищий пілотаж». Але насправді все стає набагато простіше, коли знаєш, який у тебе тип фігури. Володіючи цією інформацією, ти зможеш з легкістю зробити правильний вибір.

типы фигур-3.png

 

Існує п'ять основних типів жіночої фігури:

типы фигур укр-4.png

 

Також є більш цікаві назви, які створювалися за принципом схожості жіночих обрисів не тільки з геометричними фігурами, а й з тим або іншим фруктом. Наприклад, тип фігури «трикутник» часто іменується як «груша», а О-тип або «коло» - як «яблуко».

 

Як же визначити тип фігури?

 

Для цього нам потрібно велике дзеркало, уважність і любов до себе - роздягаємось до нижньої білизни, дивимося, аналізуємо ...


Якщо у вас:

 

Фігура виглядає гармонійною, параметри стегон приблизно рівні параметрам грудей, талія чітко виділяється, то ваша форма відповідає пісочному годиннику. типы фигур-5.png

 

типы фигур-6.png Обсяг стегон і грудей приблизно однаковий, немає чіткої талії - прямокутнику.

 

Груди менше об'єму стегон, але талія добре виражена, ваш силует - трикутник або «груша». типы фигур-7.png

 

типы фигур-8.png Пишні груди, які плавно переходять в живіт, немає чіткої талії, стрункі ноги - ваш тип - коло або, як найчастіше ми чуємо, «яблуко».

 

Широкі плечі домінують над вузькими стегнами, талія не виділяється, ваш силует - перевернутий трикутник. типы фигур-9.png

 

Всі ми індивідуальні, відповідно часто типи фігур не так вже яскраво виражені, можуть перетинатися або накладатися додаткові диспропорції. Але є основне правило: в образі все повинно бути гармонійно.

 

Вибираємо фасон і довжину сукні під фігуру

 

типы фигур укр-10.png

 

1. Пряме плаття. Прямий крій стрункішує, дарує образу витонченості, візуально витягує. Вдасться замаскувати найпроблемнішу ділянку - живіт. При цьому вбрання не повинно бути надто вільним, щоб не створити ефект безформності.

 

2.Трапецієвидне. Розширення внизу допомагає відвернути увагу від відсутності талії і згладжувати непропорційність параметрів. Акцент переміщується на акуратні ніжки, при цьому форма трапеції доречна і для повсякденних, і для ділових виходів.

 

3. З запахом. Такий дизайн стрункішує і витягує дівчину, малює талію, робить плечі візуально вужче, що часто так потрібно «яблучним» представницям.

 

типы фигур-11.png

4. Завищена талія. Завишені риси талії заховають боки, живіт і звернуть увагу на розкішні груди.

 

5. Балон. Широта в середині і звуження донизу - вдале маскування масивної лінії пояса, опуклого животика.

 

Вибір варто робити в сторону спокійних колірних поєднань без кричущих деталей. Довжина переважно нижче коліна. В даному випадку варто точно забути про овальні вирізи горловини та акценти на талії.

 

типы фигур укр-12.png

 

типы фигур укр-13.png

 

Головна мета у виборі сукні: зробити акцент на талії та грудях, тим самим зберегти баланс верху і низу.

 

1. Футляр. Допускається завуження донизу або розкльошені від рівня стегон. Футляр - ідеальне плаття для ділового, вечірнього образів.

 

2. Із запахом. Плюс даного дизайну - підкреслюється гідності навіть повної фігури, виділено декольте і інші найсильніші сторони пісочного годинника.

 

3. Трапеція з обтягуючим ліфом. Акцент робиться на красивих грудях.

 

типы фигур-16.png

 

4. Сорочка. Вітається як прямий силует, так і розкльошені внизу. Головне - позначати талію за допомогою ремінця або широкого пояса.

 

5. Олівець - суворе, привабливе, класичне.

 

Не слід вибирати моделі з надлишком деталей на стегнах, великими кишенями: вони лише збільшать і без того округлі форми. Довжина і відтінки можуть бути будь-якими. Забудьте про мішкуватий одяг, який приховає прекрасний силует і перетворить вашу фігуру в «прямокутник». Також не підходять сукні, лінія талії яких трохи занижена.

 

типы фигур укр-15.png

 

типы фигур укр-17.png

З прямокутною статурою наше першочергове завдання - створити жіночні риси, візуально зробити різницю між стегнами і талією більш значною.

Непогано будуть виглядати рюші, волани і накладні кишені в області грудей. Широкий пояс допоможе вирішити проблему з талією.

З цим нам допоможуть:

 

1. Футляр. Намалює необхідний силует, додавши обсягу стегнам. Якщо вибрати футляр з V-подібним вирізом, груди будуть виглядати пишніше.

 

2. Плаття із запахом, з акцентом на талії - ремінцем або поясом. Допоможе створити більш жіночні риси.

 

3. Ампір. Підкреслить бюст і утворює відсутні контури.

 

типы фигур-18.png

 

4. Відрізні сукні зі спідницею-сонцем або моделі-трапеція. Розкльошений поділ нарядів утворює обсяг внизу, який контрастує з верхньою частиною.

 

5. Моделі з басками. Підкреслять талію, додадуть обсягу стегнам, тим самим збалансувавши фігуру.



Відмовляємося від луків з прямим кроєм, який ще більше випрямить і без того мужні риси. Прикрасять силует виріз «хомут» або V-подібний.

 

типы фигур укр-19.png

1. Полусолнце і сонце. Розходиться донизу силует гармонізує важкий верх і недолік обсягу в нижній частині.

 

2. Трапеція. Працює за тим же принципом, що і плаття-полусолнце.

 

3. Плісе. Створює невагомий обсяг внизу.

 

4. Тюльпан. Зрівнює плечову і зону стегон.

 

5. Розкльошені донизу сукні короткої і середньої довжини. Продемонструють стрункі ноги і збалансують силует.

 

типы фигур-20.png



Багатоярусні спідниці, яскраві принти усунуть фокус на стрункі ніжки і стегна, ремінці підкреслять талію. З довжиною дозволено поекспериментувати: вона може бути будь-якою - міні - то саме маленьке чорне плаття, вище коліна, до колін - навіщо приховувати прекрасні ніжки?

 

типы фигур укр-14.png

 

типы фигур укр-21.png

 

 Сильна сторона «груші» - контраст апетитних стегон і витончених шиї, рук, ключиць, талії. Їх можна сміливо підкреслювати, адже цей контраст зберігається як при невеликій, так і при надмірній вазі.

 

1. Футляр з декольте. Якщо власницям «пісочного годинника» можна вибирати будь-яке плаття-футляр, то дівчатам-грушам краще схилитися в бік луків з декольте, які забирають увагу на красиві груди.

 

2. Моделі з незвичайними рішеннями в зоні декольте і ключиць. Розширимо плечову лінію за допомогою залучення уваги до ключиць, бюсту: широке розташування бретелей, драпірування з декількох шарів, V-подібне декольте.

 

типы фигур-22.png

 

3. Плаття з великими рукавами. Добре балансує масивні округлості внизу, а також легкість вгорі. Тим більше, що об'ємні плечі зараз особливо модні і актуальні! А в тандемі з каблуками вони особливо ефективно «працюють».

4. Сорочка з поясом. Таке плаття максимально наблизить силует до «пісочного годинника».

5. Сукня з завищеною талією. Подовжить ноги і тим самим витягне силует фігури.



Довжина сукні може бути будь-якою, якщо ніжки досить стрункі. При об'ємних ногах рекомендована довжина, яка починається від коліна.

 

Як підібрати розмір сукні, який сяде ідеально?

Здається, кожна жінка чітко знає власний розмір одягу. Насправді не все так просто.

 

типы фигур укр-23.png

 

  • Розмір безпосередньо залежить від товщини і властивостей матеріалу. Якщо модель повинна облягати тіло, наприклад, якщо мова йде про тканини стрейтч, розмір слід брати відповідно до параметрів таблиць. Сукня з щільної тканини або в'язане може бути на розмір більше.

 

  • Орієнтуйтеся по розмірним таблицям, представленим на просторах інтернету і в різних виданнях. Наприклад, якщо виміри вгорі відповідають значенням 42, а внизу - 46, доведеться віддати перевагу сукні з вільним кроєм внизу - грецьке, плісе, ампір, трапеція, сонце. Якщо ви щаслива володарка однакового розміру у всіх зонах, вибір нарядів значно розширюється.

 

  • Вибір варто пов'язувати з випадком, за яким підбирається наряд. Дрес-код багатьох світських заходів не допускає занадто коротких або облягаючих моделей. Південна спека, навпаки, змушує нас одягатися в сміливі і відкриті образи.

 

  • Чим пишніша фігура жінки, тим уважніше потрібно ставитися до вибору розміру. Проблемні зони можна приховати, якщо віддати перевагу більшому розміру. Підбір одягу повинен проводитися за принципом «підкреслюємо гідності-нівелюємо недоліки». Так, з фігурою-яблуком не варто занадто обтягувати зону живота, грушею - стегон, перевернутим трикутником - відкривати і підкреслювати плечі.

 

Відносно пишногрудих красунь з шикарними стегнами, як прийнято зараз красиво називати - Plus Size, завжди підкреслюйте свої достоїнства:

  • Красиві груди - підкреслюємо її V-подібним вирізом, сукнями на запах. Завдяки глибокому вирізу фігура візуально витягується, а пояс на талії зменшує обсяги;
  • Красива талія: підкреслюємо її за допомогою ременів;
  • Красиві ноги: укорочені сукні-сорочки

Повноту рук приховають моделі з струмуючих матеріалів з рукавом 3/4. Повноту ніг - сукні з розкльошеною спідницею або з запахом, довжину краще брати трохи нижче коліна. Якщо ви - прихильниця міді-довжини, зверніть увагу на те, де закінчується поділ спідниці. В ідеалі він не повинен закінчуватися в найширшій ділянці ікри. Забудьте про тонкі трикотажні, в'язані сукні, облягаючі силуети, мішкуваті, безформені речі.

типы фигур укр-24.png

 

типы фигур укр-25.png

 

Важливо розуміти який саме фасон сукні ви вибрали і на які параметри варто звернути увагу в першу чергу. У сукнях з приталеним силуетом, баскою, завищеною талією необхідно особливу увагу приділити обсягам талії. Якщо плаття-трапеція вільного крою, ключовим буде обхват грудей. Так само обов'язково необхідно враховувати довжину виробу і ваш зріст!

 

«Одягтися Шахерезадою легко, підібрати маленьке чорне плаття важко» - слова великої Коко Шанель. Отже, вибір ідеальної сукні - справа непроста. Однак, навчившись правильно підбирати фасон, довжину, відтінки і деталі одного разу, ви придбаєте незамінні навички на все життя. Знайдіть свій власний стиль, щоб ви відчували себе комфортно.

 

Все про фешн-тренди гардеробу читайте в блозі Dressa.